دمای رنگ لامپ ال ای دی و اندازه گیری میزان دمای مناسب روش های مختلفی را شامل می شود. که در نهایت انتخاب انواع حرارت لامپ ال ای دی سبب می شود تا میزان نور و رنگ آن متفاوت باشد. روش های اندازه گیری دمای رنگ لامپ ها هیچ شباهتی با اندازه گیری دمای محیط ندارد. ضمن اینکه در این مدل دمای رنگ بالا نور سرد و دما رنگ پایین تشکیل دهنده نورهای گرم هستند. که البته این دماها تاثیرات فوق العاده ای بر روی محیط اطراف و نوع نورپردازی محیط های مختلف دارد. تا جایی یکی از مولفه های مهمی که طراحان و کارشناسان این زمینه همواره به آن توجه دارند، همین میزان دمای رنگ یک لامپ است. چرا که بکارگیری سیستم های روشنایی و انتخاب نوع نور آن امری کاملا تخصصی و با اهمیت در دنیای امروزی است.
با توجه به اهمیت انتخاب دما رنگ مناسب و تاثیر آن بر دکوراسیون و نورپردازی ما، در ادامه انواع دماهای مختلف را معرفی می کنیم. تا با شناخت بیشتر از آن، متناسب با محیط خود دمای رنگ مورد نیاز را پیدا کرده و سبب افزایش زیبایی در دکوراسیون خود شوید. چرا که میزان شدت و رنگ نور تاثیر مستقیمی در حال و هوای محیط شما دارد. که می تواند آن را بسیار دلنشین و آرام و یا به محیطی خشن و سرد تبدیل کند. البته که انتخاب بهتر و دقیق تر این کار بهتر است توسط کارشناس و یک متخصص انجام شود. اما می توان با شناخت کافی خود نیز در زمان تهیه لامپ و محصولات روشنایی، انتخاب بهتری داشته باشیم.
دمای رنگ لامپ ال ای دی چیست؟
امروزه حتی برای استفاده از پروژکتور ال ای دی که روشن کننده ابعاد و فضای بزرگی از اطراف است نیز این دمای رنگ باید رعایت شود. برای انتخاب حرارت مورد نظر ابتدا باید بداینم مقیاس اندازه گیری آن بر اساس کلوین است. همان طور که اشاره کردیم دمای بالا نشان دهنده نورهای سرد و دمای پایین نشان دهنده نورهای گرم می باشند. برای آشنایی بیشتر می توان گفت نورهای با درجه کلوین در بازه تقریبی 2000 تا 3500 که رنگ زردی نیز دارند جزو نورهای گرم محسوب می شوند. این رنگ عمدتا برای نشان دادن محیط های گرم و صمیمی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در فضاهایی با ابعاد بزرگ تر نیز برای ایجاد محیطی صمیم خوب است که از این طیف رنگی استفاده کنیم.
نورهایی که دارای درجه دما تقریبی 3500 تا 4100 کلوین هستند، جزو نورهای سرد به حساب می آیند. رنگ این نورها روشن و به نوعی مهتابی هستند. در اکثر دکوراسیون های منزل توصیه می شود جهت دید بهتر و جلوگیری از خستگی چشم، از ترکیب نورهای گرم و سرد استفاده شود. منتها میزان شدت هر یک به نوع دکوراسیون، ابعاد خانه و سلیقه افراد بر می گردد. بالاترین دمای رنگ نیز به بازه 5000 تا 65000 درجه کلوین باز می گردد که به نوعی جزو دسته بسیار سرد محسوب می شوند. نورهای با این دما بسیار روشن بوده و به نوعی کاملا سفید مشاهده می شوند. از این دما برای دید بهتر در ادارات، فروشگاه ها و در واقع در اماکن عمومی بیشتر استفاده می شود. تا علاوه بر نمایش بهتر، وسعت دید بیشتری را نیز ایجاد کرده و سبب افزایش فضای موجود شود.
آشنایی با انواع حرارت لامپ ال ای دی
برای دکوراسیون و ایجاد نورپردازی موثر، علاوه بر انتخاب چراغ و یا لامپ با کیفیت، باید به میزان حرارت و درجه دما آن نیز دقت نماییم. چرا که ممکن است در یک محیط با استفاده از انواع المان ها مانند وال واشر ، هالوژن و… محصول مناسب و با کیفیتی را به کار برده باشیم؛ اما عدم شناخت از دمای رنگ لامپ ال ای دی مدنظر، سبب شود تا کیفیت نهایی مطابق انتطار نباشد. در واقع یک سری شاخص شاید به ظاهر ساده، تاثیر مثبت و منفی بسیار زیادی را در نتیجه نهایی روشنایی و نورپردازی لامپ ما خواهد داشت. به همین خاطر در ادامه به توضیحات بیشتری درمورد انواع دما رنگ و انتخاب مناسب ترین آن می پردازیم.
همچنین ذکر این نکته لازم است که میزان دمای رنگ بر روی جعبه هر لامپ نیز نوشته می شود. تا با کمک آن بتوانیم دما لامپ را بهتر تشخیص دهیم. تا با استفاده از این مشخصات و بر اساس محل مورد استفاده از هر یک از آن ها بهره ببریم. در واقع برخی از شاخص ها به دلیل اهمیت و نیاز به آگاهی داشتن، باید بر روی محصول ذکر شود. این امر نشان دهنده این است که هر محصول مناسب برای برخی محیط ها است. و در زمان تهیه باید به مدل و مشخصات آن توجه کنیم. در همین رابطه اگر یک محصول روشنایی همچون چراغ یا لامپ را ملاحظه کنید، در صورت چاپ این مشخصه، با یکی از اعداد ذیل رو به رو می شویم. که میزان رنگ نور آن نیز در قسمت رو به رویی عدد ذکر کردیم.
* دما نور از ۲۷۰۰ تا ۳۲۰۰ – WW – آفتابی
* دما نور از ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰ – DW – روز سفید
* دما نور از ۶۵۰۰ تا ۷۵۰۰ — DL مهتابی
دمای رنگ 2700 کلوین
همان طور که در بازه تقرریبی دماهای رنگ اشاره کردیم، دمای 2700 درجه کلوین جزو رنگ های گرم و نرم محسوب می شود. از این درجه بیشتر برای ایجاد فضاهای آرام مانند اتاق های خواب استفاده می شود. همچنین در دکوراسیون ها و فضاهای با تم تیره و تاریک نیز این دمای رنگ بسیار مناسب می باشد. در دکورهایی که از انواع چوب و یا MDF برای تزئین نیز این رنگ می تواند مناسب باشد. از دیگر رنگ های سازگار با این دمای لامپ می توان به قهوه ای، زرد و نارنجی اشاره کرد. چرا که طیف نوری این رنگ نورها نیز به این میزان از دمای رنگ سازگار است. در واقع به دلیل حالت لایت و نرمی که این محصول دارد، در بسیاری از چراغ های دکوراتیو مورد استفاده قرار می گیرد. و بیشتر جنبه های نورپردازی و زیباسازی محیط با این دما انجام می شود.
از جمله مهم ترین محصولاتی که شاید دارای چنین ویژگی باشند، می توان به هالوژن ها یا حتی برخی از ریسه ها و وال واشرها نیز اشاره کرد. که با توجه به نورپردازی در مقیاس کوچک تر به نسبت سایر المان ها، بهتر است دارای چنین ویژگی باشند. چرا که ابعاد این محصولات نیز کوچ بوده و باید دارای نوری نرم باشند. البته نباید نوع هالوژن ها را با محصولات بیرونی و تا حدودی مشابه مانند چراغ دفنی اشتباه بگیریم. چرا که قدرت نور این محصولات بیشتر بوده و با توجه به استفاده بیرونی از آن، بهرت است از دمای رنگ های قوی تر استفاده شود. البته برخی مدل های کنار یا زیر پله ای نیز دارای دمای رنگ پایین و در همین حدود هستند.
دمای رنگ 3500 کلوین
این رنگ که نسبت به دمای پیشین 2700 کلوینی کمی سردتر محسوب می شود، برای خانه مناسب است. چرا که به دلیل تعادل و ترکیب خوبی که در این دمای رنگ لامپ ال ای دی وجود دارد، می توان از آن در بخش های مختلفی بهره برد. از سالن ها و رستوران گرفته تا بخش های مختلف یک خانه همچون بخش پذیرایی، اتاق نشیمن، سالن غذاخوری و… می توان استفاده کرد. رنگ هایی که با این میزان دما همخوانی خوبی دارند، می توان به زرد، نارنجی و قرمز اشاره کرد. ضمن اینکه به دلیل اینکه عمدتا رنگ دیوارهای خانه، سفید هستند، این دما می تواند به این ایجاد تعادل و همخوانی در این بخش کمک کند. در واقع به دلیل ترکیب رنگی این دما، تعادل مناسبی در محیط ایجاد شده و می توان از ایر المان ها و چراغ های روشنایی نیز استفاده کرد.
دمای رنگ 4100 کلوین
این دما تا حدود زیادی به یک رنگ طبیعی نزدیک است. به همین خاطر نیز در دکوراسیون مینیمالیستی می تواند بسیار کارآمد باشد. از این رنگ هم به دلیل حالت طبیعی که دارد بسته به نوع دکوراسیون می توان در بخش های مختلفی استفاده کرد. همچون قسمت های مختلف خانه، مدارس، سالن های سرگرمی و ادارات و محیط کار. بیشترین تطابق نیز با این حرارت لامپ ال ای دی با رنگ های آبی، سبز و یا سفید می باشد. لازم به ذکر است که با توجه به عدد این دمای رنگ، اما میزان شدت نور آن آنچنان زیاد نبوده و برای محیط های گفته شده بسیار ایده آل و استاندارد است.
دمای رنگ 5000 کلوین
رنگ این نور که با توجه به درجه دمای بالا، جزو نورهای سرد محسوب می شود، کاملا سفید است. با توجه به طیف رنگی این دما که حتی کمی نزدیک به آبی نیز می باشد، برای محیط های مختلفی همچون کارگاه ها و یا فضاهای با مناسب می باشد. چرا که میزان تابش آن بسیار روشن و تیز بوده و برای بهتر دیده شدن در چنین محل هایی بسیار مناسب است. همچنین می توان از بیمارستان ها و کارخانجات نیز برای محل هایی مناسب با این درجه دما رنگ لامپ نام برد. همچنین می توان نزدیک به این طیف را در برخی از انواع چراغ خیابانی نیز مشاهده کرد. جایی که استاندارد روشنایی برای افزایش ایمنی و سلامت رانندگان برای دیدی بهتر در نظر گرفته می شود.
دمای رنگ 6000 کلوین
در این طیف دمایی، نور ایجاد شده دارای میزان سفیدی زیادی بوده و به نوعی نور تند نیز نامیده می شود. این دمای که دارای رنگ سفید خالص است، در صورت استفاده در اماکن عمومی سبب خستگی جشم و حتی آزار آن می شود. اما به سبب نمایش محصولات و یا کالاها به دلیل ایجاد شفافیت زیاد بر روی آن سبب بهتر دیده شدن تمامی جزئیات می شود. به همین خاطر در بسیاری از فروشگاه ها از این مدل دمای نوری بهره می برند. همچنین سایر بخش هایی که از این دما استفاده می کنند، می توان به انبارهای صنعتی، کارگاه ها، مناطق تجاری و… اشاره کرد. که به میزان نور زیادی سبب دید بهتر و روشنایی بیشتر احتیاج دارند.
راهنمای انتخاب دمای رنگ لامپ مناسب
همان طور که در این مقاله شرح دادیم، دماهای مختلفی برای روشنایی محیط وجود دارند. که انتخاب دمای رنگ لامپ ال ای دی مناسب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. تصور کنید از یک دمای 6000 درجه کلوین برای روشنایی پذیرایی استفاده کنید، یا از لامپ 2700 درجه کلوین برای روشنایی یک کارگاه بهره ببرید. احتمالا اول به سراغ خرابی لامپ مورد نظر خواهید رفت که شاید کارایی لازم را ندارد، اما در اصل مشکل از جای دیگری است. چرا که این دما و عدم محیط مناسب برای استفاده از لامپ است که موجب عدم رضایت می شود. پس باید به تمامی آیتم های یک چراغ یا لامپ روشنایی در زمان خرید توجه نماییم. از دمای رنگ آن گرفته، تا میزان درجه حفاظتی، میزان وات، ولتاژ ورودی و… که همگی در نتیجه کار اثرگذار می باشند.
به همین خاطر است که علاوه بر انتخاب مدل، نوع لامپ، زاویه تابش مناسب، همخوانی با دکوراسیون و… در انتخاب میزان حرارت و دمای لامپ نیز دقت نمایید. به همین منظور و برای دریافت مشاوره و انتخاب بهتر لامپ مورد نظر خود می توانید با مجموعه روشنایی سیزال تماس بگیرید. تا مشاوران ما شما را در انتخاب بهترین و مناسب ترین دمای رنگ لامپ مورد نظر راهنمایی کنند. تا علاوه بر کارایی و روشنایی بیشتر، محیط دلچسب و زیباتر داشته باشید. منتظر صدای گرم شما هستیم.